In hoog tempo digitaliseert de wereld en niet alleen om ons heen. Ook de zorg voor jeugd ontkomt niet aan de digitalisering en dus ook Jeugdgezondheidszorg (JGZ) niet. We kennen het takenpakket van de JGZ, zowel individu- als collectief gericht. In toenemende mate is de vroegsignalering van risicokinderen en – gezinnen en risicothema’s een speerpunt voor JGZ; denk alleen maar aan het belang dat overheden, instellingen en professionals echten aan zorgcoördinatie.
De ontwikkeling van methodieken en instrumenten voor JGZ is in volle gang; de ontwikkeling van digitale systemen en instrumenten binnen JGZ komt op gang, hoewel fors langzamer dan jongeren digitale systemen hanteren.
De vraag of we voldoende gebruik maken van de mogelijkheden die de digitale Jeugdgezondheidszorg jongeren en ons biedt, kunnen we gevoeglijk ontkennend beantwoorden.
Tijdens deze avond worden we uitgedaagd mee te gaan in de mogelijkheden van digitale JGZ, zowel als het gaat om de risicosignalering en –zorgcoördinatie middels het EKD in het individuele cliëntcontact als middels de mogelijkheden van E-MOVO (elektronische monitoring en voorlichting) en de vraaggerichte digitale zorg aan jongeren via internet. Maar wordt de cliënt wel beter van de digitalisering van zorg?
Mede namens de Stichting PAOG-JGZ nodigen wij u uit tot het bijwonen van deze avond, Dhr. Tjaard Groendijk, manager JGZ, GGD Noord- en Midden-Limburg.